Det är här alltifrån börjar när jag sätter igång med färgsättning i mitt hem. Jag sparar alla slattar. Det kan ju komma till användning när jag exempelvis dekorationsmålar. Och jag brukar samla på mig färgprover och färgkartor. 

Här har vi det färgglatt och man blir glad när man kommer in i köket. Lägg märke till att jag även målat diskmaskin.

Här har jag dekorationsmålat en planka mellan spis och bänkskiva samt luckan för bakplåtarna.Jag blev så lycklig då jag fann denna tapet på tapetshoppen. Jag har byggt upp kökets färger efter den tapeten kan man säga. Lägg märke till buren på byrån. Där i hade vi våra nykläckta kycklingar. Mysigt med kvitter när vi åt middag eller frukost.

Jag har fastnat för gult den sista tiden. En riktig glad-färg.

Handmålade krukor från Ikea piggar upp och en liten målning jag gjort ovan skåpet passar fint. 

Kaklet har jag målat med snickerifärg och sen klarlackat. På så vis fick jag precis de färgerna jag önskade ha.

Vi väljer att ha alla våra flaskor med matoljor och andra kryddsåser nära tillhands då vi lagar mat och det ger en hemtrevlig känsla. Och mat är ju vackert i sig. Visst?

Det finns många fördelar med att ha höns. Ett av dom är att man jämt har tillgång till färska ägg. De samsas med grönsaker som kan stå i rumstemperatur och den skålen har vi alltid fylld.

Här har jag varit framme med penslarna också. Ramen runt Buddhaansiktet är handmålat i klara färger och vasen och flaskan har jag också målat. De ter sig vackert mot solljuset som strömmar in genom köksfönstret.
Grodan mediterar.

Här har jag målat våra köksstolar. Det var väldigt pillrigt att måla mönstret. Ramarna i fyra olika kulörer. Här turkos. De andra i orange, äppelgrön och röd.

Här har jag målat mina ljustakar och prydit dom med olikfärgade ljus. Vad annars i detta hem? Jag resonerar som så att vill jag ha det färgglatt så ska jag löpa hela linan ut. Det är först då som jag finner balansen. Bara jag håller mig till färgskalan. Återkommande färger i alla rum. 

Jag fann en ful gammal fåtölj i en busskur. Jag tog hem den och bytte klädsel på den och sprejlackade benen i guldfärg. Här är stolen under uppbyggnad i detta fräscha tyg. Stolen står nu i hallen.

Ett stilleben på en byrå i köket.
En engelsk telefonkiosk med teburkar i. Jag tycker det ar trevligt med olika detaljer i ett hem.
Här har väggarna fått en härligt varm petrolblå färg på väggarna och en av mina målningar passar in fint i färgerna tillsammans med gula dörren, gröna lampan, randiga mattan och totempålarna i hörnan. På bordet har jag målat en rundel i guld och guld tillsammans med petrol är en perfekt kombination. Observera stjärnorna i taket. Jag har de hängandes där året runt då de för mig inte är julstjärnor utan de är bara stjärnor i guld.

Jag älskar denna oljelampa jag köpte på Erikshjälpen för en struntsumma. Den var så ful, men jag såg möjligheterna i den. Jag hängde upp julgranskulor i den och sprejlackade den. Den har fått byta färg flera gånger efter humör. Nu är det grönt som gäller.

Jag fann denna elefant på en loppis och måla den grön. Ville få till en lite sliten look. Älskar elefanter och har massor av elefanter här hemma.
Totempålarna var egentligen ämnade att stå i trädgården, men de fann sin plats i vardagsrummet istället. Jag får se om de flyttar ut till nästa sommar.

Varför måste en öppna spis vara vit. Vår blev turkos. Jag har också målat dit en liten mandala i oranga toner som är kontrastfärg till blått.

Sovrummet är även det fullt med färger men i varma toner. Sängstommen är en gammal kökssoffa från 1921 som jag brunbetsat och dekorationsmålat. Mattan är mig väldigt kär. Det är en handknuten persisk matta. Här inne drar det åt det orientaliska hållet.

På byrån i sovrummet ett stilleben. Gamla fotopärmar från 1800-talet med fotografier ända från mitten av 1800-talet från min kära farfars sida. Han ville att jag skulle ta hand om dessa album. Vi brukade tillsammans titta i böckerna när han levde. Dom är mig väldigt kära och jag är mycket rädd om dom men vill samtidigt ha dom synliga då de även är väldigt vackra och varför ska man gömma det som är vackert?

Denna staty har min kära farmor gjort då hon gick på konstfack på 1930-talet och jag älskar den. Hon fungerar som bokstöd i sovrummet och hon blickar ut mot trädgården.

Javisst är även hallen färgglad. På dörren in till toaletten har jag målat en mandala.
Här har vi åter fåtöljen jag fann i en busskur. Den välkomnar i hallen under min målning på väggen.
Självklart är även toaletten färgglad. Vad annars i detta hem?

En vit lykta blev en färgglad lykta.

Vid entrén står detta gäng och välkomnar. Jag fick idén från pinterest och föll pladask.
Stenar som jag målat och sen klarlackat.

Detta är vår entré. De grå och fula betongplattorna har jag målat och så även den gamla stolen, dörren och tigern som vaktar.