4 bilder från utställningen på restaurang Delicious Food i Härnösands stadskärna.

"Vänskap"
Olja på duk 100X100 cm

Pris 3600:-

Jag målar många gånger olika stil. Här är ett exempel på det.

pris 4200 kr

Humor är viktigt i mitt liv.

pris 4200 kr
såld

"Abstrakt Brasilianska" 
65*100 Oil on canvas

pris 2800 kr

såld

"Blenda" Oil on canvas 65*100
En av de första målningarna då jag slog mig loss från ett annat sätt att måla och efter denna har jag utvecklats. Så denna målning är lite speciell för mig.

pris 2200 kr


 

"Vill du ha ett hjärta" Oil on canvas 100*110
Jag är svag för de här målningarna jag gör med vuxna och lilla barnet. Kärleken och ömheten och jag är noga med att barnet inte har ett direkt kön. Det kan vara både en flicka eller pojke.

pris 3200 kr

såld
 

"The dream" Oil on canvas 70*110
Att vara omsluten av havet, naturen och få drömma sig bort.

såld

"Dansande kvinna" Oil on canvas 65*100

Här vill jag prisa den mogna och kurviga kvinnan som motvikt till modet att måla av smala unga kvinnor.
Man kan absolut vara lycklig med sina extra kilon och vara stolt över dom och då strålar man av skönhet.
Att jag här lagt till en groda och en klocka har jag ingen aning om varför faktiskt mer än att jag tyckte det var roliga detaljer. Ja grodan kanske är en prins som väntar på att få en puss? 

pris 2800 kr

såld

"Mamma Pappa Barn" 
Oil on canvas 65*110

Jag har målat en liknande målning som ni ser längre ner på sidan som heter "Föräldrarskap" och kanske att dessa två hör ihop och att det är på denna målning som barnet är nyfött. Vad tycker ni?
Denna målade jag en natt med musik i hörlurarna och mina tankar var väldigt inne på detta med livet och vad det innebär och att livet inte är lätt för väldigt många inklusive mig. Så resultatet styrdes av tankar om hur livet borde se ut för alla människor. Rofyllt, balanserat och harmoniskt även fast livet i sig självt även ska ha inslag av prövningar för att man ska få kunna växa och därmed öka förståelsen om sig själv och andra. Alltså empati och sympati. Att vara ödmjuk och uppskatta det man har och inte kriga mot sig själv om det man inte har. Och att ta hand om varandra i familjen. 

pris 3200 kr

såld

"City girl" Oil on canvas 80×100
Denna målning har en extra betydelse för mig. Jag målade den under en svår tid jag gick igenom och jag drömde om att flytta till New York och söka stipendium för att gå konstutbildning där. Men jag förstod att det förmodligen skulle stanna i att vara en dröm. Jag ville komma bort. Långt bort. Starta upp något nytt. Under denna tid bodde jag i Lappland och jag vantrivdes enormt och satt fast där. Sen av något under så fann jag ett hus att hyra i Härnösand och det kändes som att komma till en metropol i jämförelse. Och inte nog med det. Jag kom till HAVET som jag är uppvuxen vid. Och av ett trollslag kom jag in på konstskolan i 
Sundsvall och sen vände mitt liv helt.
Som det känns idag så vill jag aldrig flytta från Härnösand och jag har ingen hemlängtan till Stockholm.Och New York? Ja visst skulle jag tänka mig en weekend där.

Ej till salu
 
Afrikansk kvinna.

pris 2800 kr

såld
"Flowergirl" 90*110 Oil on canvas

Det kan vara svårt att tro att jag tampades med en depression då jag målade denna färgstarka målning. Men ofta är det så med mig, att jag behöver färger för att tillföra mitt innersta som ibland kan vara väldigt mörk på grund av min bipolära sjukdom.
Denna målning hänger numer i familjens hall och välkomnar såväl glada som oglada.

pris 2800 kr

såld
"Fish in lines and circles" Oil on canvas 130*90

Jag finner ett stort lugn i att måla grafiskt i klara kontrastrika färger. Extra roligt när det plötsligt dyker upp en figur. Lägg märke till fisken i nederkant.

pris 3200 kr

såld
"Wonder women" Oil on canvas

En vad man kan kalla beställning från min dotter Moa som i julklapp önskade sig en målning av en naken kvinna målat lite abstrakt med färger i marinblått bland annat. Hon blev nöjd och då blev förstås även jag nöjd.

"Sensual explosion" Oil on canvas 130*90 
Här har jag låtit penseln gå av sig själv tillsammans med mina egna tankar och mitt vanliga behov av klara färger som är väldigt synonymt med mig. Denna målning andas att nytt liv blivit till tycker jag. Hur tolkar du den?

pris 3200 kr

såld

"Fun fishes" Oil on canvas 130*90

Jag har en förkärlek till att måla fiskar och så har det varit sen jag var en liten flicka. Kanske jag varit inspirerad av fisket som jag växte upp med om somrarna på landstället på Nämndö i stockholms skärgård. Sen har jag även alltid dragits till havet. Det finns en frihetskänsla att vara vid havet och där känner jag mig hel som människa. Jag tycker om att måla lite naivt och får jag någon att le av min konst, har jag nått en stor del av mitt mål. Denna kanske skulle passa i ett väntrum på ett barnsjukhus. Vad tror ni?

pris 3200 kr

såld
"Kvinna med bok" 100*100 Oil on canvas

Jag har inte bara en bipolär diagnos, utan även en adhd diagnos och dras med ptsd (posttraumatisk stressyndrom).
Mitt liv kan alltså emellanåt vara väldigt fladdrigt och impulsivt och jag kan ha svårt att fokusera och hålla tankarna i styr. Då längtar jag ofta till att vara den där lugna kvinnan som kan sitta stilla vid ett bord och läsa en god roman och dricka mitt te med tända ljus och endast höra ljudet av en rytmisk tickande klocka i bakgrunden.
Åter så målar jag vad jag tänker och oftast längtar till, i nuet.

pris 3200 kr

såld
"Summergirl" 80*100
Oil on canvas

Denna målade jag när det var som kallast ute. Jag längtade sååå mycket efter värme och även fast vi eldade i öppna spisen för fullt, var det raggsockor och tjocka tröjor som gällde. Så är det ofta när jag målar. Jag målar efter vad jag tänker på i nuet.

"Lines and curves" Oil on canvas 90*125

Denna målning är en av mina personliga favoriter. Jag har lyckats harmonisera färgerna bra och känner att det är rätt balans i målningen. Denna skulle passa fint i ett vitt och stramt stilistiskt hem. Hängandes själv.

pris 3200 kr

såld

"Citywalk" Oil on canvas 100*100

Den här målningen är väldigt annorlunda mot mitt vanliga sätt att måla. Från början var det tänkt att jag skulle måla ett ansikte i en kvadrat, men något kändes väldigt fel. Mina tankar styrde helt åt ett annat håll. Jag ville måla i ultramarint och andra blå färger och samtidigt behålla kvadraten. Jag började skrapa bort färg och såg plötsligt figurer titta fram. Pang. Nu visste jag. Så växte målningen fram. Paradoxalt var jag i en uppåtfas i mitt liv trost att det anas ett vemod i målningen. Denna målning är övriga familjens favorit.

Ej till salu

Den här målningen var tänkt att barnbarnen skulle få, men denna blev en riktig flopp, så det kändes inte alls bra att lämna över den. Men jag vill ändå publicera bilden då jag tycker den är så rolig med hönsen. Det ser ut som jag har vernissage på tomten för hönsen och de studerar målningen mycket noggrant. "Dreamgirl"
Olja på duk 95X120 cm

pris 2600 kr
"Glamour"
olja på duk 95Z120 cm

pris 2600 kr


"Lady in white"
olja på duk 95X120 cm

Pris 2600 kr
"Dramaqueen"
olja på duk 95X120 cm.

Pris 2600 kr

"I. C. U."
olja på duk 95X120 cm


Pris 2600 kr


"Treenighet"
olja på duk 95X120 cm

Pris 2600 kr
Abstrakt kvinna.

Pris 2800 kr

Såld
Kurvig kvinna i solhatt.

Pris 2800 kr

Såld


"Dancing Madame"
olja på duk 95X120 cm

Pris 2600 kr

"Vasilijkatedralen" Oil on canvas 90*130 

Här ville jag måla Kreml lite naivt men ändå få till en lite vemodig och trollsk anda med mycket färg.

Finns nu i dotterns ägo

Bild från utställningen på Sambiblioteket i Härnösand "Sommarsalongen" 2017

"Girlpower" 130*90 Oil on canvas

pris 3200 kr

Såld

"Dominans" 130*90 Oil on canvas
Denna målning har mycket känslor i sig och den hänger ihop med de två efterföljande målningarna.

pris 4200 kr

såld

 

"Kärlek" 130*90 Oil on canvas

Som en motvikt till målningen Dominans, kändes det rätt att måla denna.
pris 4200 kr

såld

"Adam and Eve" 130*90 Oil on canvas
Här sammanflätas den tredje målningen med de två första. Eller är det tvärtom?

pris 4200 kr

såld

"Föräldrarskap" 125*100
Oil on canvas

pris 4200 kr

såld

"Peter Pan" 100*100
Oil on canvas

pris 3800 kr

såld
"Colorful girl" 90*130
Oil on canvas

pris 2200 kr

såld
 

Självporträtt
Oil on canvas

Porträtt på min dotter Myra
Oil on canvas

"Vasilijkatedralen version två"  Oil on canvas 90*130

pris 5500 kr
såld
Närbild nederkant på målningen New version of Kreml. 
Vem håller i paraplyet? Är det morgon eller kväll? Kommer hon eller han från jobbet eller är personen ute på en tidig morgonpromenad? Vad tror du?

Närbild nederkant på målningen New version of Kreml.
Vart leder dessa portar till? Vilken väljer du att gå in i först?

Påskön "Easter Island" 130*90 Oil on canvas
Jag började med att måla Påskön realistiskt men upptäckte ganska snabbt att jag kände mig obekväm med det. Jag har egentligen inga problem tekniskt sett att måla realistiskt, men det är inte mitt jag. För mitt jag har andra planer. Jag behöver måla i klara färger och jag dras till det ibland naiva och lekfulla. Det är först då som det är givande för mig att måla i alla mina skeenden i mitt mående.

pris 3200 kr
såld

"Strong women" Oil on canvas 100*130
Här vill jag belysa styrkan, skönheten och kraften kvinnor har och att kvinnor ska ha rätten att få göra sig fina varifrån de än kommer ifrån. Att de äger sin kropp. Och jag vill gå motvalls och ge dom glamour istället för tvärtom. Men jag har målningar på gång, där jag kommer skildra kvinnor på ett annat sätt också.

pris 2500 kr

såld

Här fick jag fria händer att måla ett kvinnoansikte med inslag av blått och rosa till en nöjd köpare och då blir förstås även jag nöjd-
Privat ägo
På kul så målade jag äver en gammal målning jag köpt på loppis pga just få en duk och samtidigt en fin ram för en billig peng att måla på. Tavlan kostade 80:- och köper man en färdigspänd duk för den billigaste pengen så får man gå och handla på Dollarstore där dukarna kostar 90:- och uppåt och dessutom är kvaliten urusel- 
Ett tips.

Ej till salu
Barn i fantasivärld

pris 2800 kr

såld
Trött tupp

pris 2500 kr

såld

"Den lilla gudinnan"
olja på duk 110X110 cm

Pris3600 kr
Attityd

Pris 3200 kr
såld
Drömmande kvinna.

Pris 3200 kr

såld